Kunststof verpakkingen

Kunststof verpakkingen

Kunststof verpakkingen voor al uw producten

Wist u dat kunststof een van de perfecte manieren is om uw producten te verduurzamen? Normaal gesproken zorgen verpakkingen heel vaak voor veel afval. Er zijn namelijk vaak veel grondstoffen nodig om verpakkingen voor uw producten te produceren.

Kunststof is op dit moment de koploper van alle verpakkingsmaterialen. Een kunststof verpakking is samen met de blikverpakking kampioen duurzaamheid. Dit komt omdat een kunststofverpakking zo enorm licht is. Daarom zijn er veel minder grondstoffen nodig. Zo hebben wij veel minder energie nodig om kunststof verpakkingen te produceren. Een perfecte duurzame verpakkingskeuze! Kies ook voor duurzame verpakkingen van uw producten. Of uw producten nu voedsel gerelateerd zijn of niet.

Bent op zoek naar een groothandel die snel en veel kunststof spuitgietverpakkingen kan leveren? Dan is C.M. Packaging de verpakkingsleverancier die u zoekt. Of u nu een kleine of grote afnemer bent: wij leveren grote en kleine hoeveelheden binnen vier tot zes weken (de minimale afname hoeveelheid is een pallet) in tegenstelling tot concurrenten die grote en kleine hoeveelheden binnen acht tot twaalf weken leveren. Wij doen daar de helft van de tijd over!

Of het nu gaat om een snoepverpakking, een medische verpakking of een prachtige productpresentatie. Of u nu een sterk materiaal zoekt om uw product te beschermen of een verpakkingsmateriaal nodig heeft die uw product ook aanlokkelijk maakt.

Bij C.M. Packaging bent u gegarandeerd van een kunststof verpakking met een hoge kwaliteit. Die aantrekkelijk is voor consumenten en daarom goed en positief opvalt. Ontdek onze verpakkingsvoordelen persoonlijk bij u op locatie.

Vraag een offerte of gesprek aan!

De kunststof verpakkingsmarkt is een ingewikkelde markt

Een verpakking is niet zomaar een verpakking. Nee: een verpakking moet allereerst heel functioneel zijn. Het eerste doel van een kunststoffen verpakking is dat uw product beschermd wordt. Tegen vocht, bacteriën en schimmels en tegen vuil. Dat doet kunststof. En bij voedsel staat een kunststof verpakking garant voor een langere houdbaarheid.

Een verpakking moet door de consument heel eenvoudig te openen zijn zonder veel moeite en kracht te gebruiken. En eventueel moet hij heel snel en simpel uw producten in de kunststof verpakking weer af kunnen sluiten.

Een verpakking is een enorm belangrijk communicatiemiddel. Alle belangrijke informatie moet op een verpakking niet ontbreken. Daar denken we graag aan mee. Belangrijke informatie van uw product die voldoet aan uw wensen en eisen en aan alle juridische eisen van Nederland en Europa.

Maar uw kunststof verpakking moet ook een mooie uitstraling hebben. Uw product moet er aantrekkelijk uit zien. Consumenten moeten uiteindelijk getriggerd worden om uw product uit de schappen te pakken. Want dat brengt brood op de plank. Daarom moet uw verpakking mooi zijn en opvallen. Zonder verkoop kan uw product niet blijven bestaan. Dit betekent dat de promotie van uw kunststof verpakking net zo belangrijk is als de duurzaamheid en kwaliteit van uw verpakking. En ook daar zijn wij niet ijzersterk maar kunststofsterk in.

De voordelen van kunststofverpakkingen voor uw bedrijf

Een verpakking gemaakt van kunststof is een van de meest efficiënte verpakkingen.

Voor de consument lijkt het vaak alsof er geen verschil is tussen verschillende soorten plastic en kunststof verpakkingen. Maar dat verschil is er wel degelijk. Onze kunststof verpakkingen worden voornamelijk uit polypropyleen en ABS gemaakt en niet van polystyreen of PET gemaakt. Polypropyleen is iets duurder. Maar het grote voordeel is dat dit soort kunststof veel steviger en buigzamer is en beter beschermt is tegen (chemische) invloeden van buitenaf.

Voor uw levensmiddelen is het voordeel dat kunststof reukvrij en smaakvrij is. Kunststof heeft dus geen invloed op de smaak en kwaliteit van uw voedselproducten en dranken. Kunststof zorgt ervoor dat uw voedsel, cosmetica en tabak heel lang vers blijven en niet beschadigen.

Het mooie aan kunststof is dat het in alle kleuren te verkrijgen is en te bedrukken is. Van mooi transparant tot een prachtige promotionele afbeelding. Printen op uw kunststof verpakking is mogelijk, maar er zijn meerdere opties om waarde te creëren met behulp van een kunststof verpakking. Met kunststof maken we exclusieve verpakkingen. Verpakkingen die anders zijn dan verpakkingen van de concurrenten. Met behulp van kleuren en unieke vormen.

Kunststof is een licht verpakkingsproduct. In verhouding is er heel weinig kunststof nodig om uw producten goed te beschermen.

Een product verpakt in kunststof is lang houdbaar en behoud de geproduceerde eigenschappen. Dat zorgt ervoor dat uw voedselproducten langer meegaan. De consument zal daardoor uiteindelijk minder voedsel weggooien. Dat betekent dus minder afval. Een kunststof verpakking is dus goed voor mens en milieu. Een verpakking moet natuurlijk in verhouding betaalbaar zijn. En dat is ook het voordeel van kunststof. De kostprijs van kunststof is relatief laag in vergelijking met andere verpakkingen.

Meer weten over de voordelen van kunststof verpakkingen voor uw bedrijf?

Vraag het onze experts!

Recycling van kunststof verpakkingen

Kunststof is lichter dan bijvoorbeeld glas en heeft daardoor veel duurzaamheidsvoordelen. Binnen C.M. Packaging proberen we verpakkingen zoveel mogelijk van gerecycled of bio-based kunststof te maken. Dat is onze duurzame uitdaging!

Ontdek de kunststof verpakkingen van C.M. Packaging

Voor heel veel industrieën ontwikkelen we creatieve kunststof verpakkingen. Denk aan bijvoorbeeld:

  • Kunststof potjes met deksel.
  • Kunststof doosjes.
  • Kunststof kappen.
  • Kunststof doppen.
  • Kunststof potten met blikken deksel of vice versa.

Dankzij de flexibiliteit van zowel kunststof als C.M. Packaging is het mogelijk om een kunststof verpakking in elke vorm te produceren als u wilt.

Is uw bedrijf op zoek naar een eigen unieke verpakking? Dat kan zowel aan de hand van een bestaand model of in een vorm die uw bedrijf nog niet gebruikt. Wij creëren een speciale vorm en maat die ervoor zorgt dat de consument uw producten beter herkent.

De unieke snelle levering van kunststof verpakkingen door C.M. Packaging

C.M. Packaging is sneller in de levering uw kunststofverpakkingen dan concurrenten. Wij ontwikkelen, produceren en leveren gemiddeld in vier tot zes weken. Concurrenten ontwikkelen, produceren en leveren gemiddeld pas na acht tot twaalf weken. Hoe is dat mogelijk?

Dit komt omdat wij veel eigen productielijnen hebben voor verschillende soorten verpakkingen. Een kunststofverpakking voor snus verpakkingen of een kunststoffen temper-evident dop hebben allebei een eigen dedicated lijn. Maar ook hebben wij veel spuitgiet productielijnen die voor diverse producten ingezet kunnen worden. En waar het kon en waar het nuttig was hebben we onze productie geautomatiseerd.

Neem eens vrijblijvend contact op en ontvang gratis advies over (kunststof) verpakkingen. Zonder kleine lettertjes.

Ontvang gratis advies!

  • Nederlands